Pagina wordt ingeladen, even geduld

1

Over ons

Een familiebedrijf met kennis overgegeven van generatie op generatie

Het verhaal van het familiebedrijf begon in 1878. De schoenfabriek die zich specialiseerde in het maken van galochen (pantoffels met houten zool en lederen bovenwerk) werd opgericht door Pierre en zijn broer Jean-Baptiste De Proost. Pierre was een genie en vond zelf machines uit voor het produceren van schoenen.

In 1900 verhuisde de fabriek naar het tot op heden bekende terrein op de Halsesteenweg. Pierre werd opgevolgd door zijn zoon Alberique, die op zijn beurt door Albert De Proost werd opgevolgd. De productie evolueerde van galoshen, naar damesschoenen en communieschoenen voor meisjes.

100 jaar later brak een nieuw tijdperk aan. Door te hoge loonkosten en de toenemende concurrentie uit Italië werd in 1977 het magazijn van de grondstoffen omgetoverd tot winkel. Een deel van de productie bleef bestaan en werd rechtstreeks aan de klant via de winkel verkocht.

In 1978 werd de productie volledig stopgezet en ruimden de machines plaats voor winkelrekken. Het volledige pand werd nu als winkel ingericht. 

Doorheen de jaren kreeg de winkel verschillende opknapbeurten. keren een nieuwe make-over. In 2006 kreeg de toenmalige sportafdeling een make-over. De ruimte werd volledig gerenoveerd en verbouwd tot dameskledingwinkel.

“Een familiebedrijf in hart en nieren”

Intussen bestaat de zaak meer dan 140 jaar en is de vijfde generatie al aan zet. De Proost is een echt familiebedrijf.

Naast een groot assortiment aan schoenen met veel aandacht voor comfort, is er ruime kledingafdeling waar Belgische merken in de kijker staan. Ook kindjes zijn hier meer dan welkom!

widget-call-to-action.png

Verras iemand met onze leuke cadeaubon!

Bestel een cadeaubon!

widget-image.png

Schrijf je in op onze nieuwsbrief & stay up-to-date!